Vrijwilligers gezocht

aan-z is altijd op zoek naar vrijwilligers. Wij bieden verschillende mogelijkheden tot vrijwilligerswerk aan, naargelang uw eigen interesses, ervaringen, capaciteiten en kennis. Onderstaand vind u diverse soorten vrijwilligerswerk waar we uw hulp goed bij kunnen gebruiken.

 • Vrijwilliger voor de theetuin in Koewacht gezocht
  Bent u creatief in omgang met mensen en houdt u van koken, bakken of knutselen? 

  De theetuin is een sfeervolle dagbesteding op een mooie locatie in de polder van Koewacht en is bedoeld voor mensen van jong tot oud met een licht fysieke, mentale of verstandelijke, chronische of tijdelijke beperking. Als vrijwilliger ondersteun je de gastheer bij de werkzaamheden tijdens de dagbesteding. Denk hierbij aan koken met de gasten, wandelen, fietsen met een duofiets etc.

  De theetuin is voornamelijk op zoek naar een helpende hand op woensdag tussen 9.45 en 15.45 uur. Tevens zijn zij op zoek naar chauffeurs om de gasten van en naar de theetuin te brengen.

  Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op via ons contactformulier.

 • Vrijwilligers open tafel Terneuzen gezocht
  Voor de locatie De Veste in Terneuzen zoeken we vrijwilligers die willen helpen bij de open tafel. De open tafel is een gezellige ontmoetingsplek. Veelal komen hier senioren samen om te kletsen en een warme maaltijd te eten. Mede dankzij de inzet van vrijwilligers vindt de open tafel elke werkdag plaats van 11.00 tot 13.00 uur. Het vrijwilligerswerk voor de open tafel bestaat uit: het creëren van een gezellige en gemoedelijke sfeer aan tafel en het neerzetten, uitserveren en opruimen van de maaltijd. U kunt zelf bepalen hoe vaak u wilt helpen. Klik hier voor meer informatie.
   
 • Vrijwilliger bij de speelneuzen en speelneuskasten gezocht
  Werkt u graag met kinderen? Durft u ze, indien nodig, leiding te geven? Bent u graag buiten? Dan bent u misschien de geknipte medewerker voor onze speelneuzen en speelneuskasten!

  De Speelneus helpt een leefbaar klimaat in de wijk te creëren. Kinderen en tieners leren constructief en positief met elkaar en hun omgeving omgaan. Dit doen we onder meer door speelgoed beschikbaar te stellen binnen een duidelijk kader van afspraken en regels. De Speelneus biedt, naast thuis en school, een veilige plaats in de wijk.

  U bent aanspreekpersoon op het speelplein. U helpt bij het klaar zetten van het materiaal en u begeleidt de activiteiten. U ziet er op toe dat de er gespeeld wordt volgens de regels en u spreekt de kinderen indien nodig aan op hun gedrag. Als vrijwilliger krijgt u de kans een unieke band op te bouwen met de kinderen en de buurt. U wordt hierbij ondersteund door professionals en u werkt samen met andere vrijwilligers.

  U wordt 3 tot 5 uur per dag ingezet op het speelplein, en u bent aanvullend verzekerd. We verwachten dat u in bezit bent van een VOG. Bij interesse kunt u telefonisch contact met ons opnemen of via ons contactformulier.
   
 • Begeleider in het geheugenkoor gezocht
  Bent u muzikaal en gastvrij en wilt u zich graag inzetten voor mensen met dementie en hun mantelzorgers? Dan bent u de persoon die wij zoeken! Als begeleider in het geheugenkoor verzorgt u een warme ontvangst van de deelnemers. U biedt een luisterend en begripvol oor waar nodig. U zorgt ervoor dat de aanwezigen in een gezellige sfeer kunnen zingen.

  Als vrijwilliger krijgt u de kans een unieke band op te bouwen met de deelnemers. U wordt hierbij ondersteund door professionals en werkt samen met andere vrijwilligers. U bent aanvullend verzekerd.

  Het geheugenkoor komt elke tweede donderdag van de  maand samen van 14:30 – 16:00 uur, in LDC De Piramide, Moestuinstraat 22, Assenede. Bij interesse kunt u telefonisch contact met ons opnemen of via ons contactformulier.
   
 • Beweegmaatje gezocht
  Bent u sportief? Bent u begaan met personen in een kwetsbare situatie en wilt u hen motiveren om te werken aan een gezonde en actieve levensstijl? Een beweegmaatje is een vrijwilliger die, volgens afspraak, regelmatig gaat bewegen met een kwetsbare persoon. U haalt uw maatje thuis op en brengt hem of haar terug thuis. Uiteraard staat u ook open voor een goed gesprek met de persoon.

  U krijgt de kans een unieke band op te bouwen met uw maatje. Door samen te bewegen biedt u uw maatje de kans om (terug) actief in het leven te staan. U wordt professioneel ondersteund en u bent aanvullend verzekerd. U krijgt een forfaitaire vergoeding per activiteit. Bij interesse kunt u telefonisch contact met ons opnemen of via ons contactformulier.
   
 • Empathische vrijwilliger gezocht
  Bent u begaan met kwetsbare personen? Bent u sociaal en empathisch ingesteld? Bent u goed in organiseren en houdt u van een goed gesprek? Dan vindt u het vast leuk om activiteiten te begeleiden! Als vrijwilliger houdt u de groep bij elkaar en bent u een aanspreekpersoon bij eventuele vragen. U helpt mee bij het opzetten en opruimen van activiteiten en u helpt mensen waar nodig.

  U kunt zelf beslissen hoe vaak u wenst ingeschakeld te worden en welke activiteiten u wenst te begeleiden. Eventuele onkosten verbonden aan het vrijwilligerswerk worden vergoed. U werkt samen met andere vrijwilligers en krijgt de kans een unieke band op te bouwen met de deelnemers en de andere vrijwilligers. U wordt professioneel ondersteund en u bent aanvullend verzekerd. Bij interesse kunt u telefonisch contact met ons opnemen of via ons contactformulier.
   
 • Vrijwilliger bij de kinder- en jeugdactiviteiten gezocht
  Werkt u graag met kinderen en durft u hen indien nodig leiding te geven? Bent u sociaal ingesteld en kunt u tijdens een activiteit kinderen motiveren en enthousiasmeren? Dan vindt u het vast fijn mee te werken bij de kinder- en jeugdactiviteiten.

  Tijdens de schoolvakanties vinden er tal van activiteiten plaats waar u, samen met andere vrijwilligers en professionals, helpt met de voorbereidingen en het begeleiden van de kinderen en activiteiten. Als vrijwilliger krijgt u de kans een unieke band op te bouwen met de kinderen. U wordt hierbij ondersteund door professionals en u werkt samen met andere vrijwilligers.Eventuele onkosten worden vergoed. U bent bovendien aanvullend verzekerd. We verwachten van u dat u in bezit bent van een VOG. Bij interesse kunt u telefonisch contact met ons opnemen of via ons contactformulier.
   
 • Vrijwillig docent gezocht
  Heeft u affiniteit met lesgeven en kennisoverdracht? Heeft u een degelijk inhoudelijke kennis en kunt u een groep (volwassen) leerlingen motiveren en begeleiden? Kunt u tegelijk voldoende ruimte creëren voor sociale contacten? Dan verwelkomen wij u graag als vrijwillig docent!

  U bouwt het lessenpakket op en stemt uw lessen af op het tempo van de groep. U zorgt tegelijk voor een goed evenwicht tussen kennisoverdracht en sociaal contact. U bouwt een unieke band op met de cursisten. U wordt ondersteund door professionals en u bent aanvullend verzekerd. Bij interesse kunt u telefonisch contact met ons opnemen of via ons contactformulier.
   
 • Gastvrouw en gastheer in dienstencentrum De Piramide, Assenede gezocht
  Wij zijn op zoek naar enthousiaste gastvrouwen en gastheren die activiteiten willen begeleiden in Dienstencentrum De Piramide in Assenede. Dit lokaal dienstencentrum is het resultaat van een samenwerking tussen OCMW Assenede en aan-z. Burgers kunnen er terecht voor informatie, advies, ondersteuning, vorming, ontmoeting en ontspanning.

  U heeft een warm hart voor kwetsbare personen. U bent sociaal en empathisch, en u bent tegelijk praktisch ingesteld en organisatorisch sterk. Als vrijwilliger houdt u de groep bij elkaar en geeft u antwoord op eventuele vragen van de deelnemers. U helpt mee bij het opzetten en opruimen van activiteiten.

  U kunt zelf beslissen hoe vaak u wenst ingeschakeld te worden en welke activiteiten u wenst te begeleiden. Eventuele onkosten verbonden aan het vrijwilligerswerk worden vergoed. U werkt samen met andere vrijwilligers en krijgt de kans een unieke band op te bouwen met de deelnemers en de andere vrijwilligers. U wordt professioneel ondersteund en u bent aanvullend verzekerd. Bij interesse kunt u telefonisch contact met ons opnemen of via ons contactformulier.
   
 • Gastvrouw en gastheer in een dorpsrestaurant gezocht
  Wie liever niet alleen eet, kan dankzij aan-z aanschuiven aan een Open Tafel (Nederland) of in een dorpsrestaurant (België). Houdt u van de horeca en het bijbehorende sociale contact? Bent u gastvrij en altijd te vinden voor een praatje? Dan bent u de geknipte gastvrouw of gastheer voor een dorpsrestaurant!

  U houdt het restaurant open en zorgt voor een huiselijke en gemoedelijke sfeer. U verzorgt de bediening en maakt geregeld een praatje met de gasten. Om de drie maanden wordt er een planning opgesteld, waarbij u zelf bepaalt wanneer u voor het restaurant kunt instaan. U werkt samen met andere vrijwilligers en krijgt de kans om een unieke band op te bouwen met de deelnemers en de andere vrijwilligers.

  U wordt professioneel ondersteund en u bent aanvullend verzekerd. Eventuele onkosten verbonden aan het vrijwilligerswerk worden vergoed. Bij interesse kunt u telefonisch contact met ons opnemen of via ons contactformulier.
   
 • Thuisbezorger van warme maaltijden gezocht
  Bent u graag met de auto onderweg en houdt u van contact met verschillende personen? Als thuisbezorger van warme maaltijden kunt u een belangrijke en dankbare rol spelen voor uw dorp en omgeving! En dat zowel in Meetjesland als in de gemeente Terneuzen.

  Als vrijwilliger voor ‘Tafeltje-dek-je’ haalt u warme maaltijden op in de keuken en brengt u die – met uw eigen wagen – rond bij kwetsbare personen. U maakt een kort praatje met de mensen en helpt hen indien nodig bij het openen van de maaltijdbox. U bent ongeveer een anderhalf uur onderweg. Om de drie maanden wordt er een planning opgesteld, waarbij u zelf bepaalt wanneer u voor de maaltijdronde kunt instaan. U werkt samen met andere vrijwilligers en krijgt de kans om een unieke band op te bouwen met de gebruikers en de andere vrijwilligers.

  U wordt professioneel ondersteund en u bent aanvullend verzekerd. Eventuele onkosten verbonden aan het vrijwilligerswerk worden vergoed. Hebt u zelf geen rijbewijs of auto, dan kunt u ook op pad als bijrijder. U rijdt mee met de chauffeur en helpt de vrijwilliger bij het verdelen van de boxen. Bij interesse kunt u telefonisch contact met ons opnemen of via ons contactformulier.
   
 • Vrijwillig chauffeur gezocht
  Vindt u het fijn om met de auto onderweg te zijn en voert u al rijdend de beste gesprekken? Als vrijwillig chauffeur kunt u heel wat betekenen voor de mensen in uw omgeving! U voert mensen naar hun afspraken (naar de dokter, naar de kapper, om boodschappen …) en u biedt hen een luisterend oor. U haalt de gebruiker volgens afspraak thuis op en begeleidt hem of haar naar de afspraak. U brengt de gebruiker ook terug thuis.

  U rijdt met uw eigen wagen en bent hiervoor aanvullend verzekerd. De gebruiker betaalt u rechtstreeks € 0,33 per gereden kilometer, plus eventuele andere onkosten, zoals een parkeerticket. U wordt ingezet op vraag van de klanten en u kunt steeds bekijken of de afspraak in uw agenda past. U krijgt de kans een unieke relatie op te bouwen met de gebruiker. Bij interesse kunt u telefonisch contact met ons opnemen of via ons contactformulier.
   
 • Handige harry of harriet gezocht
  Bent u handig in of rond het huis? Of heeft u groene vingers? Dan vindt u het vast leuk om mensen af en toe te helpen met kleine klusjes in en rond het huis of in de tuin!

  U wordt ingezet op vraag van de klanten en u kunt steeds bekijken of de afspraak in uw agenda past. U krijgt de kans een unieke relatie op te bouwen. U gebruikt uw eigen materiaal. Eventuele onkosten worden vergoed. Bij interesse kunt u telefonisch contact met ons opnemen of via ons contactformulier.
 • Vrijwillig burgeradviseur gezocht
  Bent u administratief onderlegd en heeft u een accurate, zakelijke houding? Heeft u bovendien inlevingsvermogen? Dan verwelkomen wij u graag als vrijwillig burgeradviseur!

  Als burgeradviseur bent u een vertrouwenspersoon voor uw klant. Samen met hem of haar zoekt u oplossingen zoekt voor financiële, administratieve of boekhoudkundige vragen. U bent administratief onderlegd en heeft een groot probleemoplossend vermogen, en u bent bereid om langdurige trajecten met een klant aan te gaan. U werkt planmatig en zelfstandig. Eventuele onkosten (verplaatsingskosten, telefoonkosten enz.) worden vergoed. U krijgt ook de kans om specifieke training te volgen. Bij interesse kunt u telefonisch contact met ons opnemen of via ons contactformulier.
   
 • Vrijwilliger bij de formulierenbrigade gezocht
  Bent u administratief onderlegd en is een formulier voor u een plezier? Dan verwelkomen wij u graag als vrijwilliger bij de formulierenbrigade! U staat klanten bij met het invullen van allerlei formulieren. Denk hierbij aan formulieren van het UWV, belastingdienst, gemeente, etc.

  De vrijwilligers van de formulierenbrigade houden een paar keer per week spreekuur. Bij interesse kunt u telefonisch contact met ons opnemen of via ons contactformulier.

Niet gevonden wat u zocht? Bekijk de volgende pagina('s) eens: