Ik heb nare gevoelens
Ik heb nare gevoelens
Helaas kampen veel jongeren met ‘nare’ gevoelens. Nergens zin in hebben, niet weten wie je bent, jezelf minderwaardig voelen en je trekt jezelf vaker terug dan normaal. Wat kan je dan doen?
Somber of angstig voelen
Somber of angstig voelen
Soms gebeurt er iets in je leven, waardoor je even een periode somber (of angstig of boos) bent. Dat is op zich niet gek. Er zijn namelijk veel factoren die daar invloed op kunnen hebben, zoals stress, je hormonen, de winterperiode of een heftige gebeurtenis in jouw leven. Dan heb je even tijd nodig om dingen te verwerken. In het artikel van het Nederlands Jeugdinstituut lees je tips waar je mee aan de slag kunt.
Het is belangrijk om naast je fysieke gezondheid goed op je mentale gezondheid te letten. Ben je vaak of erg lang somber (of angstig)? Denk jij eraan om jezelf pijn te doen of doe jij jezelf pijn? Dan is het goed om hulp te zoeken bij deze gevoelens. Neem contact op met jouw huisarts of de praktijkondersteuner jeugd van de huisartsenpraktijk. Zij kunnen je helpen, zodat jij je weer gelukkiger kan voelen.
Boos voelen
Het is helemaal niet gek dat jij je soms boos voelt. Ieder mens zit weleens slecht in zijn vel. Misschien merk jij dat je snel boos wordt of dat gevoelens lang blijven hangen of voor problemen zorgen? Het is goed om te praten over wat je voelt of wat je dwars zit. Vaak lucht het in vertrouwen uitspreken van die gedachten al erg op. Je kan hiervoor altijd terecht bij JIP Terneuzen.
Zelf aan de slag
We hebben verschillende gratis online leerlijnen waarmee je zelf aan de slag kunt.
- De online leerlijn 30 minuten: aandacht voor geluk kan je helpen je gelukkiger te voelen.
- Wil je aan de slag met jouw emoties? Doorloop dan de online leerlijn emoties in kaart.
- Wil je graag je je mentale gezondheid verbeteren? Doorloop dan deze online leerlijn eerste stap naar herstel.
Hierover met iemand praten?
Weet dat je er niet alleen voor staat. De jongerenwerkers van aan-z willen graag naar je luisteren en samen met jou onderzoeken waar je behoefte aan hebt. Wij informeren, adviseren en helpen je. Komen we er zelf niet uit, dan weten wij de juiste weg om jou verder te helpen. Het belangrijkste is dat je er niet mee blijft zitten! Alle jongerenwerkers zijn aanwezig op de scholen in de gemeente Terneuzen. Kom gerust naar ons toe. Hiernaast zijn we bereikbaar via JIP Terneuzen:
Instagram: @jip_terneuzen
Facebook: @jip.terneuzen
Mail: jip@aan-z.eu
Telefonisch: 0115 56 30 15