Ik zoek een vrijwilliger

Bent u op zoek naar iemand die u een handje helpt in en om het huis? Iemand met groene vingers? Iemand met kennis van financiën en formulieren? Iemand die u gezelschap komt houden of een uitstapje met u maakt?

aan-z heeft een groot aantal vrijwilligers die u graag van dienst willen zijn.  Stel ons gerust uw vraag. Dan zoeken wij een vrijwilliger die deze vraag kan en wil opnemen.

 • Voor een oudere dame uit Westdorpe zoeken we iemand die bereid is om eens bij mevrouw langs te gaan om een praatje te maken. Bij interesse kunt u telefonisch contact met ons opnemen of via ons contactformulier.
   
 • Voor onze samenwerkings partner de Theetuin in Koewacht zijn wij op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die een handje meehelpt. De Theetuin biedt dagbesteding aan mensen met een lichte fysieke, mentale, verstandelijke, tijdelijke of chronische beperking. Jong en oud. De deelnemers helpen mee in de Theetuin; in de moestuin, in de keuken, fietsen op de duofiets en verzorgen de dieren. De taken van de vrijwilliger bestaan uit het mee helpen begeleiden van de deelnemers van de dagbesteding. Heeft u affiniteit met deze doelgroep en bent u op zoek naar een leuke hobby, meld u dan aan. Bij interesse kunt u telefonisch contact met ons opnemen of via ons contactformulier.
   
 • Wandelaars zoeken gemotiveerde begeleiders voor  wandelproject Elke Stap Telt. Regelmatig bewegen helpt om ‘gezond oud’ te worden. Deelnemers gaan aan de slag met een stappenteller en bouwen hun conditie geleidelijk op. Daarnaast staat het stimuleren van de sociale contacten centraal en wordt informatie verstrekt over verschillende gezondheidsonderwerpen. Iedereen kan meedoen: actief of niet actief, mét of zonder aandoening. Wat gaat u doen.U helpt bij de voorbereiding van het project. U begeleidt de wandeltest en wekelijkse bijeenkomsten (11 keer). U zet korte wandelingen  uit en ondersteunt de wandelaar tijdens de wandeling (soms ook letterlijk). U houdt tussen de bijeenkomsten door contact met de minst actieve deelnemers. Bij interesse kunt u telefonisch contact met ons opnemen of via ons contactformulier.
   
 • Anderstalige moeder zoekt taalmaatje om Nederlands te oefenen. U spreekt op regelmatige basis af om samen te komen.Tijdens de ontmoeting staat het Nederlands spreken centraal. U wordt hierin ondersteund door een medewerker van aan-z en kunt gebruik maken van didactisch materiaal indien u dit wenst. Wat wordt er van u verwacht? U bent communicatief vaardig en spreekt correct Nederlands. U bent sociaal ingesteld en geduldig. Bij interesse kunt u telefonisch contact met ons opnemen of via ons contactformulier.
   
 • Kinderen (met of zonder beperking) zoeken creatieve en enthousiaste begeleiders voor Kids2fun. Locatie: gemeente Terneuzen. Kids2fun activiteiten worden georganiseerd in de schoolvakanties van het basisonderwijs.De kinderen krijgen een verscheidenheid aan activiteiten aangeboden (creatieve workshops, bezig in en met de natuur, sport- en spel). Het aanbod varieert per vakantie. Wat gaat u doen? Helpen met klaarzetten van materialen -Ontvangen en begeleiden van kinderen- Deelnemerslijst controleren-Helpen bij activiteit -Gezamenlijk opruimen. Bij interesse kunt u telefonisch contact met ons opnemen of via ons contactformulier.
   
 • Alzheimercafie zoekt gastvrouwen en gastheren.  Locatie: Terneuzen –Noord. Taken: 1 keer, op de eerste maandag van de maand, van 18.30u tot 21.30u - Zaal klaarzetten - Bezoekers ontvangen - Koffie/thee schenken - Afruimen en afsluiten - Informatietafel op orde. Bij interesse kunt u telefonisch contact met ons opnemen of via ons contactformulier.
   
 • Begeleiders gezocht voor  Jongerenproject .  Locatie:  de Veste, Terneuzen. Competenties: - Goed kunnen luisteren - Affiniteit met kwetsbare jongeren - Empathisch vermogen - Kan zelfstandig werken - Kan motiveren en stimuleren - Signaleren van problemen. Taken: -Structureel contact met een deel van de jongeren - Begeleidingsgesprekken voeren  -Aandacht voor huishouden, financiën, gezondheid en welzijn van de jongeren. Gemiddelde tijdsinvestering:  minimaal 5 uur in de maand.Bij interesse kunt u telefonisch contact met ons opnemen of via ons contactformulier.
   
 • Speelneus zoekt kindvriendelijke  vrijwilligers. De speelneus is een wijkproject waar de kinderen samen buiten kunnen spelen op een veilig, leefbaar en openbaar plein. Locaties: Terneuzen; Oudelandse Hoeve en Oude vaart. Wat ga je doen? Uitlenen van speelgoed - bedenken van leuke activiteiten -helpen met het opzetten en klaarzetten van de materialen -  kinderen  begeleiden  - je bent aanspreekpunt op het plein – je zorgt dat er volgens de regels wordt gespeeld – spreekt kinderen aan op goed en slecht gedrag – helpt bij het opruimen van de materialen. Bij interesse kunt u telefonisch contact met ons opnemen of via ons contactformulier.

Niet gevonden wat u zocht? Bekijk de volgende pagina('s) eens: