Tijdelijke stopzetting van activiteiten in Lokaal Dienstencentrum De Piramide en dorpsrestaurants in Vlaamse gemeenten

Tijdelijke stopzetting van activiteiten in Lokaal Dienstencentrum De Piramide en dorpsrestaurants in Vlaamse gemeenten

Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, en na advies van het Vlaamse Agentschap Zorg en Gezondheid, sluiten per 12 maart 2020 tijdelijk het dienstencentrum ‘De Piramide’ in Assenede, de locaties in deelgemeenten Bassevelde, Oosteeklo en Boekhoute en de dorpsrestaurants. De regeling geldt voorlopig tot en met maandag 13 april 2020. Ook de dorpsrestaurants in de Vlaamse gemeenten, waaronder Kaprijke, Sint-Laureins en Wachtebeke waar aan-z actief is, sluiten.  Dit heeft tot gevolg dat de activiteiten en maaltijden die op deze locaties door aan-z worden aangeboden tijdelijk stoppen.

Maaltijden aan huis
Voor de mensen die gebruikmaken van de dorpsrestaurants in de gemeente Assende wordt door aan-z en de gemeente Assenede tot en met maandag 13 april een maaltijddienst aan huis opgezet. De mensen worden persoonlijk op de hoogte gebracht. De medewerkers van het dienstencentrum in Assenede die de maaltijden zullen rondbrengen, wordt gevraagd zich te houden aan de door de overheid opgestelde hygiënemaatregelen, waaronder vaker de handen wassen en geen handen geven. In Sint-Laureins blijft het OCMW / het dorpsrestaurant voorlopig tot en met 5 april gesloten. Het dorpsrestaurant in  Wachtebeke is t/m 19 april gesloten en het dorpsrestaurant in Kaprijke tot nader bericht. In de gemeente Kaprijke, Sint-Laureins en Wachtebeke wordt, waar mogelijk, Tafeltje-dek-je ingezet.

Activiteiten
Ook alle activiteiten op de locaties in de gemeente Assenede, Kaprijke, Sint-Laureins en Wachtebeke zijn tot en met maandag 13 april afgelast. De gemeente Assenede vraagt de medewerkers van het dienstencentrum bij de mensen op huisbezoek te gaan, omdat de activiteiten voor een kwetsbare groep mensen belangrijk zijn om hun isolement te doorbreken. Ook hier worden de nodige beschermende maatregelen in acht genomen.

Informatie
Als u vragen heeft over de tijdelijke sluiting van het dienstencentrum of de dorpsrestaurants, kunt u terecht bij de desbetreffende gemeente. Lokaal Dienstencentrum De Piramide in Assenede blijft telefonisch bereikbaar op 09 341 72 73 of per e-mail op dienstencentrum@assenede.be. Voor vragen over de activiteiten of maaltijden van aan-z kunt u contact opnemen met aan-z via telefoonnummer 0115 - 56 30 15 (Nederland) of 09 344 36 10 (België) of per e-mail: info@aan-z.eu.