Jongerenjacht van JIP Terneuzen bevordert contact tussen politie en jongeren

Jongerenjacht van JIP Terneuzen bevordert contact tussen politie en jongeren

Op de vlucht gaan, jezelf verstoppen en uit handen blijven van de politie. Hoe gaaf is dat? Dat mochten 25 jongeren woensdag19 februari doen tijdens de activiteit 'Jongerenjacht'. JIP Terneuzen organiseerde de activiteit in samenwerking met politie Zeeuws-Vlaanderen en het Lodewijk College met als doel het contact tussen politie en jongeren te verbeteren.

De jongeren kregen 10 minuten voorsprong om te vluchten en moesten proberen 1,5 uur uit handen te blijven van de politie. De jongeren waren te voet en de agenten hadden ook busjes en fietsen tot hun beschikking. Ze moesten zich aan enkele regels houden, namelijk niet in huizen of tuinen en niet buiten de aangegeven grenzen van de plattegrond.

De eerste jongere werd na 10 minuten meteen opgepakt en met een busje terug naar het startpunt gebracht. De laatste die werd opgepakt wist 1 uur en 20 minuten uit de handen te blijven van de politie. Twee toppers werden helemaal niet gevonden! Eentje zat verstopt in een boom en de andere lag tussen de struiken. Hun prijs is een dag meelopen met de politie.

Kijk voor meer informatie naar de rapportage van Omroep Zeeland.