Jonge mantelzorgers verdienen aandacht

Jonge mantelzorgers verdienen aandacht

In de week van 3 tot en met 9 juni 2019 is er landelijk aandacht voor jonge mantelzorgers. Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren t/m 24 jaar die opgroeien met een familielid die chronisch ziek is, een psychische aandoening of een andere beperking heeft. Dit kan een grote impact op het leven van de jongere hebben. Niet alleen qua hulp en zorg, maar ook emotioneel. Daarnaast is de combinatie van school/studie, werk en een sociaal leven niet altijd eenvoudig.

De jonge mantelzorger ziet zijn/haar inzet vaak als vanzelfsprekend en vraagt zelden om hulp, laat staan dat hij/zij in het zonnetje gezet wil worden.

Wat doet aan-z voor mantelzorgers?
Dit voorjaar zijn wij gestart met mantelzorgmomenten, welke toegankelijk zijn voor iedere mantelzorger. Wij vinden het belangrijk om mantelzorgers samen te brengen, ervaringen te laten delen en te informeren. Iedere bijeenkomst staat in het teken van een ander thema. Een medewerker van aan-z is aanwezig om de mantelzorgers te informeren over de verschillende ondersteuningsmogelijkheden die wij hebben.

Wij leren de jonge mantelzorgers graag kennen. Kent u een jonge mantelzorger of wilt u meer informatie? Neem dan telefonisch contact met ons op via 0115 563 015 of mail naar info@aan-z.eu.