'Het JIP' is er voor alle jongeren uit de Gemeente Terneuzen

'Het JIP' is er voor alle jongeren uit de Gemeente Terneuzen

Dat jongeren tussen de 12 en 25 jaar een grote ontwikkeling doormaken is niets nieuws. De jongeren in die leeftijdscategorie  krijgen steeds meer verantwoordelijkheden. Op de weg naar zelfstandigheid komen er heel wat dingen op hun pad die vragen oproepen of onzekerheden met zich mee brengen.

JIP Terneuzen
JIP (Jongeren Informatie Punt) Terneuzen (ofwel ‘het JIP’) van aan-z is er voor deze jongeren. Ze kunnen bij  het JIP terecht voor gratis informatie, advies en ondersteuning over diverse thema’s, zoals wonen, onderwijs, werk, geld, (cyber)pesten, liefde en seksualiteit, recht, drugs, gezondheid, vrije tijd en jonge ouders. De dienstverlening van het JIP is gratis, vertrouwelijk en indien gewenst anoniem.

JIP Terneuzen heeft in het bijzonder aandacht voor jongeren waarbij hun 18e verjaardag nadert. Deze jongeren krijgen op korte termijn extra verantwoordelijkheden, zoals voor het eerst stemmen, alcohol drinken en studiefinanciering aanvragen. Veel jongeren weten niet dat er meer verantwoordelijkheden om de hoek komen kijken, zoals het afsluiten van een zorgverzekering, de jaarlijkse belastingaangifte en het mogen ondertekenen van contracten.

JIP Terneuzen ondersteunt jongeren op een manier die zij prettig vinden: met een persoonlijk gesprek op school, op kantoor of op een openbare plek in hun wijk, maar ook via social media of anoniem via WhatsApp en e-mail.

Hoe kun je JIP Terneuzen  bereiken:

  • Op WhatsApp; iedere dag tussen 8.00 en 21.00 uur op het telefoonnummer 06 36 30 82 89
  • Tijdens de maandelijkse thema-ochtenden op het Lodewijkcollege (beide locaties)
  • Tijdens het inloopspreekuur op de Sprong
  • Op Facebook JIPTerneuzen en Instagram @JIPTerneuzen
  • Loop binnen bij één van onze kantoren (Jacob Catsstraat 7, Terneuzen of Markt 1, Axel) of maak een afspraak met een jeugdpreventiewerker door de mailen naar jip@aan-z.eu.