Geslaagde eerste mantel(ont)zorgmiddag

Geslaagde eerste mantel(ont)zorgmiddag

Beleving eerste mantel(ont)zorgmiddag

Ondanks het slechte weer was er een mooie opkomst bij de aftrap van de eerste mantel(ont)zorgmiddag in het Gezondheidscentrum te Axel. De mensen kregen ruimte om hun verhalen te delen met koffie en wat lekkers en konden vragen stellen over de WMO. Zo kwamen er vragen over de taxipas, de gehandicaptenparkeerkaart, dagbesteding en thuisbegeleiding aan bod.

De mantelzorgers konden elkaar tips geven over allerlei dingen en het was vooral fijn om erkenning te vinden van andere mantelzorgers. Halverwege de middag vertelde Adrie Scheele van de Zeeuwse Dialect Vereniging wat over de Zeeuws-Vlaamse dialecten uit de streek. Op deze manier kwamen er vele verhalen over vroeger naar boven en dat was tevens een mooie afsluiting van een gezellige middag!

Waarom een mantel(ont)zorgmiddag?
Vanuit aan-z zijn wij van plan om regelmatig op verschillende plaatsen in de Gemeente Terneuzen een mantel(ont)zorgmiddag te organiseren. In eerste instantie om mantelzorgers samen te brengen en ervaringen te laten delen, maar ook zeker om mantelzorgers te informeren. Zo zal er iedere bijeenkomst een medewerker van aan-z aanwezig zijn om hen te informeren over de verschillende ondersteuningsmogelijkheden die wij bieden.

Een aantal mantelzorgers zijn bij ons bekend. Zij zullen in ieder geval een uitnodiging krijgen voor een volgende bijeenkomst. Voor verdere informatie kunt u telefonisch contact opnemen via 0115 563 015 of mailen naar info@aan-z.eu.