Geslaagd dagje uit voor vrijwilligers

Geslaagd dagje uit voor vrijwilligers

De dag begon regenachtig, maar 's middags was het gelukkig droog. De vrijwilligers verzamelden in de foyer van De Halle in Axel. Vervolgens gingen zij in groepen op pad. Iedere groep bezocht die middag de molen, Het Warenhuis en de watertoren in Axel.

De molen
Speciaal voor deze dag werd de molen in Axel in werking gesteld. Onder begeleiding van de molenaar kregen de vrijwilligers informatie over de geschiedenis en de werking van de molen.

Het Warenhuis
In Het Warenhuis zong en sprak Jan Dieleman met veel plezier over het ‘oude Axel’.

De watertoren
In de watertoren kregen de vrijwilligers uitleg over het mechanisme ‘de slinger van Foucault’. Daarna konden de liefhebbers de toren beklimmen om daar te genieten van het uitzicht over Axel.

Afloop
Na afloop kwamen alle vrijwilligers weer samen in De Halle, waar ze onder het genot van een hapje en een drankje konden bijkletsen. De vrijwilligers kijken terug op een geslaagde dag!

Wilt u ook vrijwilliger worden?
Heeft u interesse of wilt u meer informatie over vrijwilligerswerk bij aan-z? Neem dan contact met ons op. We zijn telefonisch (NL 0115 - 563015 / BE 09 - 3443610) en per e-mail (info@aan-z.eu) bereikbaar. We vertellen u graag meer!