Training voor taalvrijwilligers (Terneuzen)

Terug naar de agenda
Training voor taalvrijwilligers (Terneuzen)
Aantal vrije plaatsen: 20 van 20

Wil je graag mensen op weg helpen die moeite hebben met lezen & schrijven? Volg dan de training voor taalvrijwilligers! Deze gratis training is een initiatief van de Zeeuws-Vlaamse gemeenten in samenwerking met Aan-Z, Porthos, Hulst voor Elkaar, de Stichting Lezen en Schrijven en Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen.

Als taalvrijwilliger zet je je in om anderen te helpen met het verbeteren van een of meerdere basisvaardigheden als lezen en schrijven. Je leert bijvoorbeeld aan een deelnemer hoe je e-mails schrijft, een bijsluiter leest of een sollicitatiegesprek voert. Het vrijwilligerswerk vindt vaak plaats bij jou in de buurt. Dit kan op verschillende manieren. Je begeleidt bijvoorbeeld een deelnemer een-op-een of geeft samen met een docent les aan een groepje.

De training
Voordat je aan de slag gaat als taalvrijwilliger volg je een korte en leuke training waarin je leert hoe je dit doet. Tijdens de basistraining krijg je informatie over de doelgroep en hoe volwassenen leren. Je leert vooral hoe je laaggeletterden begeleidt bij het leren lezen en schrijven, spreken, rekenen of omgaan met een computer. Je oefent bijvoorbeeld met het voorbereiden van een bijeenkomst voor de deelnemer(s). Ook maak je kennis met geschikt lesmateriaal en een startpakket. De training bestaat uit vier delen en wordt 's avonds gegeven.

Inschrijven kan via onderstaande link
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfRzpzZIwJQRIropkyd7o3W-bRQ5MEQ9WSuZzQO338PyN2rWg/viewform

 • Start op: dinsdag 1 januari 2019
 • Wanneer: -------,
 • Tijd: van 00:00 tot 00:00
 • Leeftijdscategorie: Volwassenen
 • Locatie:
  Bibliotheek Terneuzen
  Oostkant 1
  4531 HA Terneuzen
 • Beschikbare plaatsen: nog 20 van 20 beschikbaar
 • Bijzonderheden: Deze cursus start bij voldoende deelnemers (4x 3uur) Verdere informatie wordt bij voldoende deelnemers gecomunieerd.

Deze activiteit gaat door bij minimaal 1 deelnemers en maximaal 20 deelnemers.U kunt zich (nog) niet inschrijven voor dit evenement.